Joelle Van De Peer

Joëlle Van De Peer

psychotherapeut


"Werken aan onszelf is niet bedoeld om de golven in de oceaan van het leven kwijt te raken, maar om te leren hoe we moeten surfen." — Ken Wilber


Net zoals kinderen leren stappen met vallen en opstaan, leren wij ook dit surfen 'op de golven van het leven' met vallen en opstaan. Ik geloof dat dit leren gemakkelijker is in relatie met een ander, iemand die tijdelijk en vanop een afstand meesurft. Hierdoor krijg je meer inzicht in de golven, je plank en jezelf en ontdek je meer manieren om opnieuw en met meer vreugde te surfen.


In therapie ben ik graag die begeleider van jouw leer- en ontwikkelingsproces, zodat je meer inzicht krijgt in je eigen historiek en context, je eigen denken, voelen en handelen. Dit biedt mogelijkheden om anders en vrijer in het leven, in je werk en in relaties te staan.

Ik vertrek hierbij vanuit de gestalt- en systemische benadering. Dit betekent dat ik vertrek vanuit:

  • de therapeutische relatie, wat er zich tussen jou en mij voordoet tijdens de gesprekken
  • het gewaarzijn van zowel de gedachten, de emoties en het lichaam
  • het grotere geheel, de context van je ontwikkelingsvraag


Naast een grote passie voor mijn werk, ben ik getrouwd en hebben wij een zoontje van 4. Wij fietsen graag samen in de bossen.

Naast therapeut ben ik ook procesbegeleider en begeleid ik teams en organisaties in veranderprocessen. Hiervoor werk ik o.a. samen met Schoolmakers.


Om de kwaliteit van mijn werk te garanderen volg ik regelmatig opleidingen, bijscholingen, supervisie en intervisie. Daarnaast onderschrijf ik de ethische code van NVAGT/VBEGP en ben ik gebonden aan het beroepsgeheim.

Tarief

  • Individuele psychotherapie: € 75 / sessie 60 min.


Contact